
Apu pro
Sertésszűz, baconos zöldfűszeres újburgonya
4 adag
60 dkg Sertés szűz
1 kg Újburgonya
1 db Kápia paprika
1 nagy fej Vörös hagyma vagy lilajhagyma
2-3 gerezd Fokhagyma
1 kávéskanál Mustár
Só, bors,
kb 2dl Olaj
1 csokor Petrezselyem
A sertésszüzet lehártyázzuk és újjnyi vastag szeletekre vágjuk, félretesszük.
A burgonyát vízben kb 10perc alatt készrefőzzük.
Nagyobb serpanyőban vagy széles lábasban olajon a vékonyra vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a felcsíkozott kápia paprikát, majd a készre főzött felkarikázott héjjas újburgonyát, petrezselymet Magas hőfokon gyakori óvatos forgatás mellett addig pirítjuk, míg a burgonya szélei meg nem sültek.
A sertésszüzet kevés olajon forró serpenyőben oldalanként 3-3 perc alatt készre sütjük. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés mustárral kenjük meg.
A Zöldbors mártás kiváló kiegészítője.