
Egy edényes
Kétsajtos Karfiol, tésztában sülve
1 közepes karfiol
1 csomag leveles tészta
só, bors
0,5 dl olaj
50 g füstölt sajt
50 g trappista sajt
1 db tojás
A karfol rózsákat nagyobb rózsákra szedjük, és forrásban lévő sós vízben 3-5percig főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. Tehetünk a forraló vízbe a són kívül hagymát, fokhagymát, vagy maradék húslevesben is forrázhatjuk.
Egy lapos tepsit, vagy jénai laposabb fedelét kiolajozzuk, ráhalmozzuk a karfiolt, sózzuk, borsozzuk, kicsit (kb 1—1 evőkanál)olajozzuk,majd a leveles tésztával alaposan bebugyoláljuk. tojás sárgájával megkenjük és előmelegített 170fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. Felvágjuk és még forrón ráreszeljük a sajtokat.
Fogyaszthatjuk köretként, vagy vegetáriánus ételként.
A sajtokat nyugodtan variálhatjuk, használhatjuk kedvenc sajtunkat.