
Reggel/Este
20 perces pizza serpenyőben
A tésztához:
–
100g búza finomliszt
125ml víz
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál porélesztő
1-1,5 evőkanál olivaolaj
A feltéthez (ízlés szerint szinte bármi):
–
Pizzaszósz vagy fokhagymás tejföl
Sonka / kolbászkarikák / tarja...
Reszelt sajt
A tészta hozzávalóit egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük. Ez a mennyiség egy 24 centis, vékonytésztás pizzához elegendő.
Addig keverjük egy fakanállal / spatulával amíg össze nem áll tésztává. Elegyengetjük.
A tésztát megkenjük a pizzaszósszal vagy fokhagymás tejföllel (ízlés szerint), majd rátesszük a sonka / kolbászt és a tetejére a sajtot.
Lefedve kis-, maximum közepes lángos sütjük 15-20percig, különben odaég az alja. A sütési idő változhat, de kb. ennyi elég neki. Fontos: Lehetőleg olyan fedőt használjunk amin nincs kis nyílás amin a gőz eltávozik, mert az süti meg a pizza tetejét, tehát igyekezzünk légmentesen lefedni.
Folyamatosan nézzük az alja nem ég-e oda! Ha kezd, vegyünk lentebb a lángot. Ha a teteje sem ragad már a tésztának, elkészült.