Főoldal


Reggel/Este

20 perces pizza serpenyőben

A tésztához:

100g búza finomliszt
125ml víz
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál porélesztő
1-1,5 evőkanál olivaolaj

A feltéthez (ízlés szerint szinte bármi):

Pizzaszósz vagy fokhagymás tejföl
Sonka / kolbászkarikák / tarja...
Reszelt sajt


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A tészta hozzávalóit egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük. Ez a mennyiség egy 24 centis, vékonytésztás pizzához elegendő.

Addig keverjük egy fakanállal / spatulával amíg össze nem áll tésztává. Elegyengetjük.

A tésztát megkenjük a pizzaszósszal vagy fokhagymás tejföllel (ízlés szerint), majd rátesszük a sonka / kolbászt és a tetejére a sajtot.

Lefedve kis-, maximum közepes lángos sütjük 15-20percig, különben odaég az alja. A sütési idő változhat, de kb. ennyi elég neki. Fontos: Lehetőleg olyan fedőt használjunk amin nincs kis nyílás amin a gőz eltávozik, mert az süti meg a pizza tetejét, tehát igyekezzünk légmentesen lefedni.

Folyamatosan nézzük az alja nem ég-e oda! Ha kezd, vegyünk lentebb a lángot. Ha a teteje sem ragad már a tésztának, elkészült.