
Apu pro
Ázsiai jellegű tészta, mézes malacoldalassal
1–1,5 kg malac oldalas
0,5 kg rizstészta (vagy üvegtészta)
0,1 l oliva olaj
2–4 gerezd fokhagyma
3 cl szójaszósz
1 kis doboz kókuszkrém
mustár
só, bors
1 fej vöröshagyma
1–2 db paradicsom
coctail paradicsom a dekorációhoz
50 g méz
1 db chili paprika
Az oldalast jól bedörzsöljük sóval, borsal,reszelt fokhagymával, mustárral, a méz 2/3 ával. Egy jénaiba tesszük. mellé nagyobb kockára vágott hagymát, paradicsomot. kb 1-2 dl vizet vagy húslevest öntünk alá, és 160 fokon lassan falufólia alatt készre sütjük. Kb 2-2,5 óra alatt). kb félúton már fólia nélkül sütjük.
Addig elkészítjük a tésztát.
Az üvegtésztát egy hőálló tálba rakjuk és annyi forró vízzel öntjük le, hogy bőven ellepje. kb 15percig hagyjuk a vízben, leszűrjük.
Ha elkészült az oldalas addig hűlni hagyjuk, míg nem tudjuk elvágni. felvágjuk adagokra, majd egy kevés oliva olajon és mézen egy serpenyőben kicsit megpirítjuk. kivesszük, félrerakjuk.
Ugyanabban a serpenyőben az üvegtésztát felforrósítjuk, teszünk hozzá vágott chilit, szója szószt, az oldalas sütőlevét, és a legvégén a kókuszkrémet. Jól összeforgatjuk, tálaljuk. Ízesíthetjük még exra chilivel, limelével.