Főoldal


Apu pro

Ázsiai jellegű tészta, mézes malacoldalassal

1–1,5 kg malac oldalas
0,5 kg rizstészta (vagy üvegtészta)
0,1 l oliva olaj
2–4 gerezd fokhagyma
3 cl szójaszósz
1 kis doboz kókuszkrém

mustár
só, bors
1 fej vöröshagyma
1–2 db paradicsom
coctail paradicsom a dekorációhoz
50 g méz
1 db chili paprika


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

Az oldalast jól bedörzsöljük sóval, borsal,reszelt fokhagymával, mustárral, a méz 2/3 ával. Egy jénaiba tesszük. mellé nagyobb kockára vágott hagymát, paradicsomot. kb 1-2 dl vizet vagy húslevest öntünk alá, és 160 fokon lassan falufólia alatt készre sütjük. Kb 2-2,5 óra alatt). kb félúton már fólia nélkül sütjük.

Addig elkészítjük a tésztát.

Az üvegtésztát egy hőálló tálba rakjuk és annyi forró vízzel öntjük le, hogy bőven ellepje. kb 15percig hagyjuk a vízben, leszűrjük.

Ha elkészült az oldalas addig hűlni hagyjuk, míg nem tudjuk elvágni. felvágjuk adagokra, majd egy kevés oliva olajon és mézen egy serpenyőben kicsit megpirítjuk. kivesszük, félrerakjuk.

Ugyanabban a serpenyőben az üvegtésztát felforrósítjuk, teszünk hozzá vágott chilit, szója szószt, az oldalas sütőlevét, és a legvégén a kókuszkrémet. Jól összeforgatjuk, tálaljuk. Ízesíthetjük még exra chilivel, limelével.