
Időigényes
Juhtúrós spaghetti sült padlizsánnal
2 nagyobb darab Padlizsán
0,5 kg Spagetti
150 g Juhtúró
Só, bors
200 ml Zsíros tejszín
3-4 gerezd Fokhagyma
2szál Újhagyma vagy fél szál póré
1 dl Oliva olaj
A padlizsánokat 4-be vágjuk, késsel az oldalán vágást ejtönk, egy kis darab fokhagymát tűzünk bele. Sózzuk, borsozzu, oliva olajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük
A spagettit bő sós forrásban lévő vízben megfőzzük (kb 8perc).
Mártás:
Oliva olajon a vékony szélra vágott hagymák, só, bors, tejszín. Lájtosan egyet forralunk rajta. Mehet rá a spaghetti, juhtúró.
Óvatosan összekeverjük.