Főoldal


Reggel/Este

Fetás sült paprikakrém

2 nagyobb db kápia paprika vagy piros kaliforniai
200 g feta sajt
0,5 dl olaj
1-2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A paprikákat az újhagyma fehér részével, tisztított fokhagymával, kicsit olajjal meglocsolva, a sütőben 180-190 fokon megsütjük, olyannyira, hogy a paprika héja sötétbarna legyen. Figyeljünk, mert a hagymák hamarabb megsülnek (kb félúton), azokat vegyük ki a paprikák mellől. A sütőből kivéve letakatva hűtőben kihűtjük.

Egy turmix edényben, a fokhagymával, hagymával és feta sajttal összeturmixoljuk. Vigyázzunk a sóratralommal mert a feta sós lehet. Inkább többször sózzunk.

Fogyaszthatjuk oliva bogyóval, paradicsommal.