Főoldal


Apu pro

Sült csontos sertés karaj (kotlett), gyömbéres almachutney

4 adag:
4 szelet Csontos sertés karaj
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 db piros alma
0,5dl oliva olaj
kenyér szalonna
100 g só, bors
10 g gyömbér
1 db citrom
20 g cukor


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A csontos karajt megmossuk, kicsit kikloffoljuk, borsozuk, és egy serpenyőben kevés olajon nagy fokozaton minden oladalát fél-fél percig sütjük. tányérra kivesszük, letakarva pihentetjük.

Almachutney

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és nagyobb kockára vágjuk, citrom héjával és levével meglocsoljuk.

Egy nagyobb serpenyőben az olíva olajon megolvasztjuk a cukrot, hozzáadjuk a vékony szálakra vágott vöröshagymát, majd az almakockákat. csipet sóval és a reszelt gyömbérrel ízesítjük. teljesen puhára főzzük, héha kevés vizzel pótolva a nedvességet. fakanállal rusztikusan összetörjük. 

A karajt egy jénaiba előmelegített sütőben szeletelt szalonnával kevés vízzel vagy vörösborral, vagy húslevessel meglocsolva fólia alatt 165 fokos előmelegített sütőben kb 20-30perc alatt készre sütjük. Félidőben ellenőrizzük a húst, mert a sülési idő a hús vastagságától függ.