Főoldal


Apu pro

Csirkenyárs mogyoró mártással

4 adagra:
1,5 kg csirkecomb filé

bors
0,5 dl szójaszósz
oliva olaj vagy mogyoró olaj
0,5 dl rizsecet, vagy fehér borecet
100 g sózatlan pörkölt mogyoró

1 db lime
1 db citrom
1 db narancs
1 diónyi friss gyömbér
4-5 db hurkapálcika
2 gerezd fokhagyma


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

Először bepácoljuk a csirkecombokat:

Nagyobb kockákra felvágjuk és egy keverőtálban zúzott fokhagymával, fél citrom, lime és narancs levével és héjjával, szójaszósz felével, kevés sóval, ecettel, olajjal jól összekeverjük, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. (ha van lehetőségünk, akár egy éjszakát is pácolhatjuk)

Nagyon fontos hogy a citrusokat nagyon alaposan, kézmeleg vízzel megmossuk, mert a nem bio citrusokat nagyon sok vegyszerrel kezelik, ami főként a héjában raktározódik el.

Eközben elkészítjük a mogyorómártást:

Egy serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, szójaszósszal és csipet sóval ízesítjük, és addig pároljuk folyamatos vízpótlás mellett, ameddig meg nem puhul. Aztán öszeturmixoljuk, vízzel még utólag javíthatunk az állagán.

Variciók: a végén adhatunk hozzá kevés tejszínt, vagy vajat, de főzhetjük vörösborral, vagy natur krémsajtal is.

A Csirkecombokat felhúzzuk a nyársra, laposfalu serpenyőben kevés olajon minden oldalát megsütjük, közepes-lassú fokozaton. Kevés folyadékot kaphat a nyárs is sülés közben.