Főoldal


Trükk

Tökéletes tészta, szűrés nélkül

Száraztészta
Vaj
Olivaolaj


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

Először is az adagolás. A legnagyobb kérdés mindig, hogy mennyit főzzünk. A legkönnyebb kimérni úgy, hogy egy tányér száraztésztából kb. két tányérnyi főtt lesz.

Első lépésként felteszünk vízforralóba vizet. A serpenyőbe / lábasba teszünk vajat, olivaolajat és sót. A képen látható mennyiség (25-35g vaj / fél-1 evőkanál olivaolja) kb. 500g tésztához elegendő (4-6 tányérnyi). Közepes lángon megolvasztjuk.

Amint elolvadt hozzáadjuk a száraztésztát, és folyamatosan keverjük, hogy ne égjen oda. Ebben a fázisban a száraztészta megszívja magát vajjal, így a későbbiekben már nem tud annyi vizet felvenni, tehát ezzel a módszerrel nem tudjuk túlfőzni. Plusz a tészta nem víz-, hanem finom vajízű lesz.

Addig keverjük amíg az összes tészta megszívta magát.

A tésztát felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, plusz kb. egy újjnyival. Ez az a mennyiség amit teljesen fel fog venni a tészta mire megfő. Ha a tészta elfőtte a vizet de még nem teljesen főtt meg apróbb adagokban utántölthetjük kevés vízzel.

Ha megfőtt, szűrés nélkül kész a NEM ragadós tökéletes vajas tészta. Ebben a fázisban hozzáadhatunk még pár evőkanál tejfölt és reszeltsajtot, amiből még magábaszív a tészta és kész is a perfekt sajti-tejfi!