
Egy edényes
Rántott sajtcsíkok szezámos panco-ban
0,5 kg Egész trappista
250-300 g Panco morzsa
Liszt
3 db Tojás
100 g Szezám mag
kb. 0,5 liter olaj a sütéshez
1 csomag saslik pálcika
A trappista sajtot kicsit vastagabb mint 1 újjnyi vastagra felvágjuk, saslik pálcára felhúzzuk. A tojásokat felütjük egy mélyebb tálban, egy csipet só hozzáadásával, egy villával jól elkeverjük Egy lapos tányérba lisztet szórunk, egy másikba pedig a panco morzsa-szezámmag keveréket.
Bepanírozzuk (liszt, tojás, liszt, tojás, panco morzsa sorrendben).
Fontos, hogy ne maradjon panír nélkül a sajt, mert beleolvad az olajba!
Meleg de nem még nem füstölésig hevített olajban mind a 4 oldalát aranybarnára kisütjük.
Ha túl hosszú a saslik pálcika, és emiatt nem fekszik a serpenyőbe teljesen a sajt, nyugodtan törjük méretre.
Ez a pálcikás megoldás több szempontból is előnyös:
- könnyebb panírozni, hiszen nem lesz teljesen csirizes a kezünk
- könnyebb kisütni, mert ezzel forgatni is egyszerűbb az olajban
- könnyebb elfogyasztani, mert a pálcikánál megragadva, akár a TV előtt is megehetjük.