
Finomság
Óriás Churros egyszerűen
160 g Liszt
3 db tojás
80 g vaj
30 g cukor
250 ml víz
Forgatáshoz:
1 csomag fahéj
300 g porcukor
csipet só
Egy lábasban feltesszük a tűzhelyre a vaj-liszt-cukor keveréket. Ha felforrt és elolvadt a vaj és a cukor levesszük a tűzhelyről és egy fakanál segítségével hozzákeverjük a lisztet. Kis erőfeszítés kell, de addig keverjük, míg össze nem áll.
Aztán a felütött tojásokat egyesével hozzáadjuk és elkeverjük. Nem javaslom egyben hozzáadni mind a 3 tojást, mert nagyon nehéz lesz elkeverni. Ezt megtehetjük fakanállal kitartóan, vagy robotgép dagasztó fejével. (ezzel könnyebb).
Ha egyneműsítettük, egy habzsákba töltjük a masszánkat és kb. 180 fokos fő olajban készre sütjük.
Ha elkészült, fahéjas porcukorba forgatjuk. Tálalhatjuk nutellával, vagy lekvárral.