Főoldal


Apu pro

Mogyoróvajas marhaburger, kovászos kenyér

500 g darált marha hús
1 db mogyoróvaj
500 g kovászos kenyér
200 g trappista sajt
2 db paradicsom
1 db nagy vöröshagyma


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

Az igazi kovászos kenyér és a mogyoróvaj teljesen más dimenzióba repíti a hamburger fogalmát.

A marhahúst sózzuk, borsozzuk, és hamburger pogácsákká gyúrjuk össze.(kb. 150g a legoptimálisabb).

A hentesnél javaslom, kérjetek darált combot, felsálat. Bár a legtöbb hentes már tudja, hogy melyik a legmegfelelőbb húsuk a hambihoz. Fontos hogy ne csak száraz színhúst kérjünk.

Serpenyőben először a húsokat megsütjük, majd vékony karikákra vágott hagymát pirítjuk, javaslom a vastagabb karika paradicsomot is kicsit megkapatni, és a legvégén a szeletelt kovászos kenyeret pirítjuk meg.

Összerakás: a kenyérszeleteket mogyoróvajjal megkenjük, közé pedig felhalmozzuk a mindenféle sült jóságot.