
Apu pro
Mogyoróvajas marhaburger, kovászos kenyér
500 g darált marha hús
1 db mogyoróvaj
500 g kovászos kenyér
200 g trappista sajt
2 db paradicsom
1 db nagy vöröshagyma
Az igazi kovászos kenyér és a mogyoróvaj teljesen más dimenzióba repíti a hamburger fogalmát.
A marhahúst sózzuk, borsozzuk, és hamburger pogácsákká gyúrjuk össze.(kb. 150g a legoptimálisabb).
A hentesnél javaslom, kérjetek darált combot, felsálat. Bár a legtöbb hentes már tudja, hogy melyik a legmegfelelőbb húsuk a hambihoz. Fontos hogy ne csak száraz színhúst kérjünk.
Serpenyőben először a húsokat megsütjük, majd vékony karikákra vágott hagymát pirítjuk, javaslom a vastagabb karika paradicsomot is kicsit megkapatni, és a legvégén a szeletelt kovászos kenyeret pirítjuk meg.
Összerakás: a kenyérszeleteket mogyoróvajjal megkenjük, közé pedig felhalmozzuk a mindenféle sült jóságot.