
Apu pro
Lazac burger
500 g Lazac filé
20 g Kukorica keményítő
5-6 szál friss petrezselyem
1 nagyobb db citrom
2 gerezd fokhagyma
4-6 db koktél paradicsom
1 kisebb vöröshagyma
só
olívaolaj
2-3 ek. napraforgó olaj a sütéshez
1 csipet őrölt feketebors
A lazacot kiszálkázzuk, majd késsel apró darabokra vágjuk (csapkodjuk).
Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot, keményítőt, reszelt vagy zúzott fokhagymát, fél citrom levét, apróra vágott petrezselymet, olívaolajat, és jól összedolgozzuk. (ha nincs türelmünk vagdosni a lazacot, egy robotgép aprító táljában 3-4 rövid gombnyomással elérhetjük a kívánt textúrát).
Kézzel kipogácsázzuk. serpenyőben olajat hevítünk, majd a lazacpogácsánk mindkét oldalát megsütjük( 2b 3perc oldalanként) ugyancsak serpenyőben a paradicsomot és a hagymát is megpirítjuk.
Fokozza a hihetetlen különlegességét az ételnek, hogy nem hamburger buci közé, hanem tócsni közé tesszük a lazacunkat.