
Finomság
Gesztenye labdácskák aszalt áfonyával, zabkeksszel
2 adag:
250gr gesztenyepüré
200-250ml habtejszín
Keksz
Aszalt gyümölcs
200-250 ml jól lehűtött habtejszínt 2 evőkanál porcukorral habbá verünk (megteszi egy jobb tubusos hab is). Egy 250gr-os gesztenyepüréből kis labdácskákat formázunk. (bevonhatjuk a mókába a gyereket is, hamarabb kész a türelemjáték).
Egy kis tálba, vagy teás bögrébe először egy kis habot teszünk, majd rá néhány gesztenye labdát halmozunk a habra (2-4 labdát hagyjunk meg a desszert tetejére). majd megint hab, és a végén a maradék gesztenyét, aszalt áfonyát (bármilyen más aszalt gyümölcs jó hozzá kivéve a mazsola) szórunk a tetejére, 1-2 kekszet is teszünk rá.