Főoldal


Egy edényes

Francia rakott burgonya

4 adag:

kb 1 kg Burgonya
2.5 dl Zsíros tejszín
Só, bors
3 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
0.5 Póréhagyma
1 db Kápia paprika


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A burgonyát meghámozzuk, reszelő gyalu részén óvatosan felkarikázzuk. Hozzáadjuk a sót, zúzott fokhagymát, borsot, tejszínt és az egész tojást, karikázot pórét, kápiát. Kézzel alaposan összeforgatjuk. 

Egy kivajazott vagy kiolajozott sütésálló edénybe tesszük és 160fokos előmelegített sütőben kb 20perc alatt készre sütjük. Szükség szerint az időn növelhetünk

Lehet tuningolni kevés édes burgonyával, színes paprikával vagy akár sárgarépával is.

Köretként vagy vegetáriánus ételként fogyasztható, hidegen vagy melegen, reszelt sajttal. Hidegen kaviárral, vagy serranoval, camembert-el.