Főoldal


Finomság

Csokoládé puding pisztáciával

150g Étcsokoládé darabokra tördelve
(lehetőleg 70% kakaótartalom)
20g Kukoricakeményítő
500g Zsíros tej (2,8% vagy 3,6%)
100g cukor
1-2 evőkanál vaj
1 csipet só
50g pörkölt pisztácia


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A hozzávalókat a pisztácia kivételévek egy kisebb fazékba rakjuk, és lassú fokozaton folyamatos lassú kevergetés mellett addig melegítjük, míg az összes szilárd alapanyag teljesen elolvad, egyneművé válik (homogén lesz), és elkezd sűrűsödni.

Kiadagoljuk, és hűtőben szilárdulásig hűtjük (kb. 30perc) a tetejére kibontott nagyobb darabokra tört pisztáciát szórunk. Pisztácia helyett szórhatunk a tetejére más pirított magvat, vagy reszelt fehércsokit, de egy Rafaello golyócskával teljesen ellenálhatatlanná tehetjük.