Főoldal


Finomság

Erdei gyümölcsös fehér csokis pannacotta

Hozzávalók 4 adagra:

200ml Legalább 15% tejszín
200ml zsíros tej( 2,8% vagy 3,6%)
100g fehér csokoládé darabokra tördelve
4db (4lap) lapzselatin
100g (50g a gyümölcskeverékhez) cukor
100g fagyasztott piros gyümölcskeverék


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A tejet, tejszínt, 100g cukrot, fehércsokit egy kisebb fazékba rakjuk. 

A lapzselatint egy tálka hideg vízbe 1-percig áztatjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, és lassú fokozaton folyamatos lassú kevergetés mellett addig melegítjük, míg az összes szilárd alapanyag teljesen elolvad, egyneművé válik (homogén lesz), és egyszer felforr. Tűzhelyről levéve, kb. 10percig pihentetjük.

Kiadagoljuk, és hűtőben szilárdulásig hűtjük. A tetejére a leturmixolt gyümölcskeveréket rétegezzük.