Főoldal


Egy edényes

Tészta saláta tonhallal és zöldségekkel

kb. 4 adagra:

500 g Penne vagy fussili
2x185 g Tonhal konzerv lehetőleg nem olajos
500 g Mirelit zöldséf mix
1 nagy fej Vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 db piros kápia vagy kaliforniai paprika
1 db citrom
4-6 db coctail paradicsom

olíva olaj (vagy ha olajos a tonhal konzerv, akkor a saját olaja)


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A tésztát legalább 3szoros forrásban lévő 1 teáskanál sós vízben készre főzzük, leszűrjük.

Egy magas falú serpenyőben, vagy lábasban az olajon a szálakra vágott vörös vagy póréhagymát, és a zúzott vagy reszelt fokhagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a mirelit zöldségeket, és a vékony csíkokra vágott kápia paprikát,  sózzuk és 5-6 perc alatt fedő alatt lassú fokozaton készre pároljuk.

Ha elkészült, hozzákeverjük a tonhalkonzerv 2/3-át, a tésztát, meglocsoljuk citromlével. még forrón a cocktail paradicsomot is hozzáforgatjuk. mélyebb tányérba tálaljuk, egy citromcikkel díszítjük és a maradék 1/3 tonhalat is ráhelyezzük. Extraként reszelt parmezánt adhatunk hozzá.