Főoldal


Apu pro

Tejszínes-spenótos csirke

2 db egész csirkemell
Pár szelet bacon
2-300g spenót
350ml főzőtejszín (20%-os)
1dl tej

Tészta
Oliva olaj
Sajt

Bors


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A tejszínes-spenótos csirke egy gyors és fájdalommentes főétel. Sűrűn főzök ilyet, amikor rövid idő alatt kell villantani valami kiadósat!

A bacont felcsikozzuk, a csirkemelleket megmossuk; majd kis kockákra vágjuk (kb. 2-4cm).

Kevés (kb egy evőkanál) oliva olajon megpirítjuk a bacont.

Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és addig sütjük amíg a csirke teljesen kifehéredett és elkezd barnulni. Sózzuk (óvatosan mert a bacon lehet sós) és borsozzuk.

Ez után mehet rá az apróra vágott spenót.

Amikor elforrta a spenót által engedett lé majdnem egészét, mehet rá a főzőtejszín, ami ha sűrű hígíthatjuk kevés tejjel. Vegyük közepesre a tűzhelyet, és hagyjuk 10-15percig összeforrni, amíg a tejszín besűrűsödik kicsit.

Eközben feltehetjük forrni a vizet a tésztának, csipetnyi sóval, és kb egy evőkanál oliva olajjal. Ha forr a víz, tegyük bele a tésztát; majd ha elkészült szűrjük le és kis olivaolajjal öntözzük meg, hogy ne ragadjon össze. Ha elkészült a csirke, sajttal a tetején tálaljuk.