Főoldal


Apu pro

Tanyasi karaj

Karaj
Kolozsvári szalonna
Zöldborsó
Gomba
Vöröshagyma
Fokhagyma


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A karajt kb. 1 centis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, Sózzuk / borsozzuk. A serpenyőbe 2-3 evőkanál olivaolajat teszünk majd a karaj mindkét oldalát (közepes lángon) aranybarnára sütjük.

A szalonnát és vöröshagymát apró csíkokra vágjuk, a fokhagymát összetörjük. A kész karajszeleteket kiszedjük és az ott maradt olajban elkezdjük sütni a szalonnát, vöröshagymát és fokhagymát. Ha a szalonna nem elég zsírós (mint pl. a képen lévő) hozzáadhatunk még 1-2 evőkanál olivaoljat.

Amint ezek is átsültek hozzáadjuk a zöldborsót és a felszeletelt gombát majd összekeverjük és készre sütjük.

Tésztával vagy rizzsel tálaljuk. A tésztára ráteszünk egy szelet karajt majd az elkészül zöldséges ragut rászedjuk.