Főoldal


Egy edényes

Rántott sajtcsíkok szezámos panco-ban

0,5 kg Egész trappista
250-300 g Panco morzsa
Liszt
3 db Tojás
100 g Szezám mag
kb. 0,5 liter olaj a sütéshez
1 csomag saslik pálcika


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A trappista sajtot kicsit vastagabb mint 1 újjnyi vastagra felvágjuk, saslik pálcára felhúzzuk. A tojásokat felütjük egy mélyebb tálban, egy csipet só hozzáadásával, egy villával jól elkeverjük Egy lapos tányérba lisztet szórunk, egy másikba pedig a panco morzsa-szezámmag keveréket. 

Bepanírozzuk (liszt, tojás, liszt, tojás, panco morzsa sorrendben).
Fontos, hogy ne maradjon panír nélkül a sajt, mert beleolvad az olajba!

Meleg de nem még nem füstölésig hevített olajban  mind a 4 oldalát aranybarnára kisütjük. 

Ha túl hosszú a saslik pálcika, és emiatt nem fekszik a serpenyőbe teljesen a sajt, nyugodtan törjük méretre.

Ez a pálcikás megoldás több szempontból is előnyös:
- könnyebb panírozni, hiszen nem lesz teljesen csirizes a kezünk
- könnyebb kisütni, mert ezzel forgatni is egyszerűbb az olajban
- könnyebb elfogyasztani, mert a pálcikánál megragadva, akár a TV előtt is megehetjük.