Főoldal


Egy edényes

Póréhagymás burgonyakrémleves

1,5 kg Burgonya
1 db Póréhagyma
só, bors
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 ml napraforgó étolaj
25 g vaj
150 ml tejszín
50 g tökmag


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk.

Egy fazékba olajat öntünk. Megpirítjuk a nagyobb kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, sóval, borssal ízesítjük, esetleg 1 babérlevelet is tehetünk bele. felengedjük annyi vízzel, hogy a burgonyánkat ellepje (víz helyett használhatunk húslevest vagy zöldség alaplét, sokkal ízletesebb lesz a levesünk). fedő alatt, lassú fokozaton, néha kevergetve puhára főzzük. Hozzáadjuk a póréhagymát, és kb 5-10 percig főzzük, majd felengedjük 1 - 1,2 liter vízzel.

Simára turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és a vajat. (fontos, hogy még forrón de már nem forrásban lévő leveshez adjuk a vajat és a tejszínt) 

Levesbetétnek tökmagot, zsemlekockát, burgonya chipszet, vagy sült hagymát adhatunk.