Főoldal


Tjükk

Pofonegyszerű salátadresszing

Szinte üres mustáros üveg
Balzsamecet
Oliva olaj
Méz
Cukor


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

Sokan félnek a salátaöntet készítéstől, ezért inkább félkész, vagy teljesen kész salátaönteteket vesznek a salira.

Mutatok egy egészségesebb, olcsóbb, egyszerű salátaöntet készítési trükköt, ami viszont hasonlóan gyorsan kész van. Nem kell más hozzá csak egy szinte üres mustáros üveg, ebbe egy kevés finom ecetet (lehetőleg ne 10-20% ételecet legyen hanem pl. Balzsamecet; olíva olajat (ha nincs, jó a napraforgó olaj is), csipet sót, és egy kiskanál cukrot vagy mézet locsolunk. ha már kb. félig van az üveg, jól lezárjuk és mint a koktélokat, jól összerázzuk.

Ezután….. nincs ezután! Kész van! Rálocsolhatjuk a salátánkra! Mindenki kísérletezgetheti a saját öntetét, kevesebb ecet-több olaj vagy esetleg fordítva. Izgalmasabbá tehetjük kevés szárított fűszerrel, vagy chilivel.