Főoldal


Apu pro

Narancsos sütőtök krémleves

4 adag

750g sütőtök
Narancs
Rozmaring
Hagyma
Méz


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

Egy kb. 1.5 kg tök felét megmosunk, egy kanállal kikaparjuk a magját, és nagyjából egyforma nagyságú darabokra felvágjuk.

Lapos tepsin sütőpapírra tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, mézzel, fahéjjal, csipet sóval ízesítjük, mellé negyedelt narancsot, néhány szál friss rozmaringot teszünk.

180fokos előmelegített sütőben kb. 15percig sütjük. kb. 10perc után ellenőrizzük .

Ha elkészült a sült narancs levét ráfacsarjuk a tökre.

Kb. 3 evőkanál mézet egy fazékba (kb. 3literes) csorgatunk , amikor felhabzott apróra vágott hagymát pirítunk benne. 

Belekaparjuk a sült tök darabokat héj nélkül. 

Sóval ízesítjük és egy nagyon kevés friss gyömbérrel fűszerezzük.(ha nincs friss gyömbér egy kiskanálhegynyi szárított gyömbér is megteszi).

Addig engedjük fel vízzel, míg kb. félig ellepi a tök darabokat.

kb. 5 percig főzzük, leturmixoljuk, és még forrón de már nem forralva 50g vajat keverünk bele.