Főoldal


Apu pro

Mézes-szezámos csirkeszárny

1 kg Csirkeszárny
50 g Szezámmag
Só, bors
2-3 gerezd Fokhagyma
1-2 db Vöröshagyma
1db Lilahagyma
100 g Méz
0,5 dl Szójaszósz
2dl Víz, vagy vörösbor, vagy zöldségalaplé, vagy húsleves alaplé


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk; a zúzott fokhagymával és a vékonyra szeletelt vöröshagymával + választott folyadékkal (jelen esetben száraz vörösbor) alufólia alatt 180 fokon kb 30 percig, majd fólia nélkül további 20 percig készre sütjük.

Nagyobb serpenyőben a mézet, karamellizáljuk, beletesszük a szezámmagot, majd a csirkeszárnyakat. Fontos hogy lé nélkül lerüljön bele a szárny. Összeforgatjuk. A sült levét vagy átszűrjük, vagy összeturmixolju és a hús mellé kínáljuk.

Akár tejszínes rakott burgonyával, is fogyaszthatjuk.