Főoldal


Apu pro

Lime-os gyömbéres csirke saslik

0,5 kg Csirkecomb filé
50 g Gyömbér
1 db lime
1 db chili
1 csapott teáskanál currypor
1 gerezd fokhagyma
0,5 db jégsaláta
4 db tortilla lap
saslik pálcika


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A csirkecomb filéket kb. 3x3-as nagyobb kockára vágjuk. Keverőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk egy fél lime levét, a curry-t, apróra vágott chilli-t, a meghámozott reszelt gyömbért és fokhagymát, 2 evőkanál napraforgó olajat és jól összedolgozzuk.

1-2 órát hagyjuk pihenni lefóliázva a hűtőben. Aztán felhúzzuk egy saslik pálcára és kevés olajon lassú tűzön, rendszeresen forgatva készre sütjük. (kb. 15-20perc) ha elkészült, kiszedjük egy tányérra, majd a serpenyőben átforrósítjuk a tortillákat, és a lime másik felét felkarikázva megsütjük.

Jó Tanács. A chilit hagyjuk legutoljára a darabolásban, és a deszkát is kést is jól mossuk el, mert a chilli-ben lévő csípős capszaicin nagyon agresszívan ragaszkodik a tárgyakhoz.