Főoldal


Egy edényes

Cola-s csirkeszárnyak, burgonyával

Hozzávalók 4 főre:
8-12 db csirkeszárny
5-6 db közepes burgonya
1 nagyobb fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
250ml NEM LIGHT Cola
Só, bors
0.5 dl oliva olaj


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, egy nagyobb Jénaiba, vagy magasabb falú tepsibe sorakoztatjuk. (Nagyobb edényt válasszunk, mivel később a burgonya is mellé kerül.) Nagyobb darabokra vágott tisztított hagymát és fokhagymát is mellé rakjuk. Ráöntjük az oliva olajat a Cola-t, alufóliával lefedjük, előmelegített sütőben 165-170 fokon 20 percig sütjük.

Levesszük a fóliát, a meghámozott vékony cikkre vágott burgonyát a szárnyak mellé halmozzuk, kevés kb 2 dl vízzel felöntjük, sózzuk borsozzuk a burgonyát is majd további kb.40 percre visszatesszük a sütőbe fólia nélkül. Lehet hozzá zöldfűszereket is adni ha van kedvenc.