Főoldal


Időigényes

Sütőtökös gluténmentes spagetti

Sütőtök
Narancs
Gluténmentes tészta
Vaj
Fokhagyma
Rozmaring
Olaj
Méz
Fahéj


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A tököt megmosunk, egy kanállal kikaparjuk a magját, és nagyjából egyforma nagyságú darabokra felvágjuk. Lapos tepsin sütőpapírra tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, mézzel, fahéjjal, csipet sóval ízesítjük, mellé negyedelt narancsot, néhány szál friss rozmaringot teszünk.

180 fokos előmelegített sütőben kb 15percig sütjük. kb 10perc után ellenőrizzük . Ha elkészült a sült narancs levét ráfacsarjuk a tökre.

1 közepes hagymát vékonyra felszeletelünk, 1 kiskanál olajon egy nagyobb serpenyőben lepirítunk Hozzáadunk 2-3 gerezd reszelt fokhagymát.

Glutén mentes spagettit főzünk. (forrásban lévő bőb sós vízben 5-8 perc alatt készre főzzük, leszűrjük).

A spagettit is a serpenyőbe tesszük, majd 3db felkarikázott vagy cikkezett paradicsomot, felkockázott sütőtököt is hozzáadjuk. (ha van maradék sütőtök levesünk, nyugodtan tehetünk hozzá belőle.)

Összekeverjük, 50gr vajjal átforgatjuk, tálaljuk.