Főoldal


Apu pro

Kéksajtos csirkemell

0.5 kg Csirkemell filé
1 nagyobb fej Vöröshagyma
2-3 gerezd Fokhagyma
0,2 dl Tejszín legalább 15%-os
50 g Trappista sajt
100 g Kéksajt
1 db újhagyma


  • time
  • gluten
  • lactose
  • egg
  • meat
  • fish
  • vegetable

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk.

Egy serpenyőbe kevés olajat csorgatunk, csíkokra vágott hagymát és reszelt fokhagymát tesszük bele először. A kicsit sült a hagyma, mehet bele a csirke kocka, csipet só, ha megpuhult, tejszín és aztán bele morzsoljuk a sajtokat. Levesszük legkisebbre a tűzhely fokozatot, és lassan forraljuk amíg a sajtok el nem olvadnak a tejszínben. A végén a z összevágott újhagymát adjuk hozzá, azért hogy friss íze, illata és kinézete legyen.